+31 6 26 87 72 26 salon@by-miranda.nl

Elektrisch ontharen van donsharen gezicht

Elektrisch ontharen is de meest bekende en meest gebruikte methode voor definitief ontharen.

Bij elektrisch ontharen wordt met een heel dun naaldje naast of achter de haar gegleden. De richting van de naald is parallel in de haarrichting zoals deze in de follikel gaat. Inbrengen van de naald is dus volkomen pijnloos. Er wordt dan een elektrisch stroompje afgegeven welke zorgt dat het haarzakje verwijderd wordt. Een andere benaming voor elektrisch ontharen is elektrisch epileren.

Met elektrische ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrische epilatie: diathermie en de blendmethode. De specialist van Salons De Bock by Miranda kan bepalen welke methode voor jouw type overbeharing het meest geschikt is.

Elektrisch ontharen van donsharen in gezicht

Elektrische ontharen is vrijwel pijnloos. De stroomsterkte kan worden aangepast, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert per persoon van enkele maanden tot soms enkele jaren.( er wordt naar gestreefd om zo snel mogelijk haarvrij te zijn en de tussen liggende periode steeds langer wordt ) Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de grootte van het te behandelen gebied en de oorzaak van de haargroei.

bij donsharen is er een andere manier van elektrisch ontharen mogelijk. nl elektrisch pincet ontharen. dit kan wel met donsharen omdat deze haartjes heel ondiep in de huid vast zitten en de coagulatie die deze pincet veroorzaakt voldoende is om de terug groei van haartje te verminderen. ook hierbij zijn meerdere behandelingen noodzakelijk en praten we meer over “onderhoud” dan over voor altijd helemaal haarvrij.

het grote voordeel is dat de huid niets te lijden heeft en de haargroei in ieder geval wel minder wordt. ook is het voordeel dat het heel natuurlijk uit ziet. ik kan de haargroei uitdunnen. immers zijn het alleen de voetzolen en de handpalmen die haarvrij zijn.

Ook de overgang van de wangen naar de jukbeenderen blijven natuurlijk uitzien. anders als bij harsen. vandaar dat de combinatie heel mooi resultaat geeft.

Ik hoor regelmatig dat mensen slechte ervaringen hebben met het harsen van donsharen in het gezicht. Bij een enkeling is dit inderdaad een NO GO. Toch heb ik merendeels uitstekende resultaten middels harsen met behulp van kleine harsstripjes en of natuurlijke azuleen hars met een harskwastje.

De nabehandelingscrème die ik gebruik werkt heel verkoelend, verzachtend en wordt als zeer aangenaam ervaren. Mocht je heel overgevoelig zijn voor allerlei soorten crèmes hoor ik dat graag. Want dan kunnen we deze beter achterwege laten of eerst op een klein stukje huid uit testen.