+31 6 26 87 72 26 salon@by-miranda.nl

Elektrisch ontharen gezicht

Elektrisch ontharen is de meest bekende en meest gebruikte methode voor definitief ontharen. Bij elektrisch ontharen wordt met een heel dun naaldje naast of achter de haar gegleden. De richting van de naald is parallel in de haarrichting zoals deze in de follikel gaat. Inbrengen van de naald is dus volkomen pijnloos. Er wordt dan een elektrisch stroompje afgegeven welke zorgt dat het haarzakje verwijderd wordt. Een andere benaming voor elektrisch ontharen is elektrisch epileren.

elektrisch ontharen gezicht

Met elektrische ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrische epilatie: diathermie en de blendmethode. De specialist van Salons De Bock by Miranda kan bepalen welke methode voor jouw type overbeharing het meest geschikt is.

Elektrische ontharen is vrijwel pijnloos. De stroomsterkte kan worden aangepast, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert per persoon van enkele maanden tot soms enkele jaren.( er wordt naar gestreefd om zo snel mogelijk haarvrij te zijn en de tussen liggende periode steeds langer wordt ) Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de grootte van het te behandelen gebied en de oorzaak van de haargroei.

Resultaat

Haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen niet zo snel meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is. Bij hele dikke haren kan het ook zo zijn dat de volgende haargroei wat dunner is of zelfs lichter van kleur. De behandeling verloopt dan ook sneller en kan ik meer haartjes in 1 keer verwijderen. Dit resultaat is niet haalbaar in een paar behandelingen. Herhaling is zeker noodzakelijk. Bij zware overbeharing adviseer ik in het begin 2x per week te laten behandelen en pas als dat niet meer nodig is af te bouwen naar 1x per week.

Zo kan ik er voor zorgen dat het hele gebied zo snel mogelijk haarvrij wordt en de herhalingsbehandelingen kunnen starten. Dat geeft dan sneller een comfortabel en zelfverzekerd gevoel met meer zichtbaar resultaat.

Bij lichte overbeharing wordt er gestart met 1x per 3 weken behandelen naar gelang de snelheid van de haargroei .Dit kan overigens per periode veranderen. Bij ziekte en koorts zie ik vaak dat de haren sneller gegroeid zijn. Om maar te zwijgen over opvliegers bij hormoonschommelingen. Maar goed ik zeg altijd “we doen het samen”, en al staat er maar 1 irritante haar laat het mij weten en kom even langs . De haren staan er vaak al jaren dat probleem is niet in een paar maanden opgelost.

Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Slapende haarfollikels kunnen in een later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering of bepaald medicijngebruik. Deze slapende haarfollikels zullen dan nieuwe haren vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing teniet doen.

Advies

Gedurende de behandelperiode zult u met een aantal zaken rekening moeten houden. Het scheren, harsen of epileren van beharing op het behandelde gebied wordt bijvoorbeeld afgeraden. Dit geldt ook voor het gebruik van ontharings-crème. Mocht het echt niet anders kunnen bijvoorbeeld omdat u een tijdje niet naar de salon kunt komen kan het scheren of afknippen geen kwaad. Dan blijven de haarzakjes in ieder geval intact en kan ik ze op een later moment vernietigen.

Ook is de combinatie met harsen mogelijk. Stel dat er veel haren staan op de kin en wangen, dan wordt de bovenlip in beginsel geharst. Zo kan ik mij focussen op een gebied en sneller resultaat bereiken. Vergeet niet de haartjes een voor een worden behandeld, en vooral in het begin vraagt ieder haartje ruime behandeltijd. Langer dan een half uur ontharen wordt dan ook afgeraden. En is soms ook niet mogelijk in verband met de arbeids- intensiteit.

Vergoeding Zorgverzekeraars

Gelukkig wordt deze kostbare onmisbare behandeling vergoed door zorgverzekeraars. Let goed op de polisvoorwaarden. Soms is er een verwijsbrief nodig van de huisarts of zelfs dermatoloog. Bij andere verzekeraars is het opsturen van de nota al voldoende om binnen een paar dagen het geld weer terug gestort op de rekening te zien.