+31 6 26 87 72 26 salon@by-miranda.nl

ELOS ontharen, definitief ontharen met flitsen

ELOS staat voor Elektrisch Optische Synergie. Het werkt met zowel hoogfrequente stroom als licht die elkaar synergetisch versterken. Bij dit proces wordt het licht omgezet in warmte om op die manier het haarzakje te vernietigen en het haar definitief te verwijderen. Dit noemt men ook photothermolyse (photo betekent licht, thermo betekent warmte, en lyse staat voor de vernietiging van het haarzakje). Met slechts één enkele lichtflits kunnen gemakkelijk honderden haren worden behandeld.

De flitsen voelen aan als tikjes op de huid en duren slechts een fractie van een seconde. De energie van de sterke lichtbundel bij ELOS ontharen wordt opgenomen door het pigment van de haarbulbus.

 

Ontharen van oksels met flitsen - IPL

Zo gaat een Elos ontharen behandeling

Voor de Elos behandeling wordt een geleidende gel op de huid aangebracht. Ik plaatst vervolgens de prisma van het handstuk op de huid en behandel puls voor puls het gehele doelgebied. Gezicht, onderbenen, bovenbenen of oksels.

Een behandelpuls duurt slechts een fractie van een seconde. Per puls worden honderden haarfollikels tegelijk uitgeschakeld. Een behandeling duurt niet lang en ook grote oppervlakten zijn snel te behandelen.

Ik bied u behandelingen in een discrete omgeving. Ik ben volledig gekwalificeerd huidspecialist. Miranda de Bock kan ontharen op een geschikte tijd, zoals na het werk of op zaterdag. Dus wilt u zich ontdoen van uw overtollige haren, reserveer NU uw afspraak bij Salons de Bock by Miranda!

Met IPL kunnen tal van behandelingen gegeven worden met zeer effectief resultaat. De Elos ( IPL+RF ) behandeling heeft geen negatieve bijwerkingen. Mits de regels omtrent bescherming van de huid tegen UV-straling (zon) in acht wordt genomen. En de behandeling wordt uitgesteld bij gebruik van medicijnen die de huid licht-gevoelig maken zoals sommige soorten anti-biotica. De Bipololaire Hoog Frequente energie schiet in een fractie van een seconde eerst om het haarzakje heen waardoor het haarzakje is voorverwarmd en het licht van de IPL effectiever veiliger en aangenamere manier het haarzakje kan uitschakelen.

Een Elos ontharen behandeling kan overigens prima gecombineerd worden met een schoonheidsbehandeling.

“Het grote voordeel van de ELOS ontharen in vergelijking met IPL is dat het uitzonderlijk veilig is voor de huid, omdat bij deze combinatietechniek veel minder licht nodig is om het haarzakje te vernietigen.”

Flitsen d.m.v. ELOS ontharen is minder pijnlijk dan een laser behandeling

Bi-polaire radiofrequentie geeft een bijkomende hitte ontwikkeling onder de huid, terwijl de bovenkant van de huid met rust wordt gelaten. Rond de haarfollikel kan een hogere temperatuur worden bereikt zonder de huid te belasten. Daardoor is de ELOS behandeling niet alleen minder pijnlijk dan bijvoorbeeld Laserbehandelingen, en normale IPL behandelingen. Er is zo goed als geen risico op verbranding van de huid en de daarop volgende roodheid en irritatie.
Juist vanwege deze combinatietechniek van ELOS is definitief ontharen met ELOS geschikt voor alle huidtypen.
Door de selectieve werking worden alleen de haarfollikel en de haarschacht behandeld en niet het omliggende weefsel. Het gekoelde handstuk zorgt voor comfort tijdens de behandeling. Het is daarom minder belastend voor de huid en de kans op blaren of verbrandingen is bijna tot nul gereduceerd. Op dit moment is het de meest veilige techniek voor het definitief ontharen.
Het effect ziet u na ongeveer 2 à 4 weken, dan begint een deel van de behandelde haren los te laten en ontstaan er onbehaarde plekken. U ziet dan wat kale plekken. U weet dan dat de kuur bij u aanslaat en het zeker zin heeft om door te gaan.
Als er na je eerste ELOS ontharings behandelingen nog haren terugkomen, denk dan niet dat de methode niet heeft gewerkt. Als de haren zijn uitgevallen, betekent dit dat ze definitief werden verwijderd en dat het haarzakje werd vernietigd. De nieuwe haren die je ziet groeien, komen van andere haarzakjes. Maak je niet ongerust. Een mens heeft slechts een beperkt aantal haarzakjes, dus na enkele behandelingen, ben je echt wel definitief van je ongewenste haargroei af. Laat een periode van minimum 3 weken tussen twee behandelingen door zodat het haar de tijd heeft om beginnen terug te groeien.

Vermijd lichtgevoelige medicatie zoals Roaccutane, Johanneskruid, en sommige essentiële oliën.

Het is noodzakelijk 4 tot 6 weken voor de behandeling en tijdens de kuur niet te zonnen en/of zonnebanken. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor hoger dan SPF 30 of hoger. Zoals bijvoorbeeld de Sun Drops van Mila D’Opiz

Om te voorkomen dat uw huid heel veel pigment gaat aan maken (hyperpigmentatie), is het raadzaam een maand te wachten met zonnen of zonnebanken. Bedek daarom in de zomer of op wintersport de huid met kleding, of gebruik een beschermingsfactor hoger dan SPF 30 (sunblock) wanneer blootstelling aan UV-licht van de behandelde plekken niet te vermijden is.
Voorts is het verstandig om gedurende twee weken voor tot een week na de behandeling geen gebruik te maken van zelf-bruiners omdat hier een stof inzit die een reactie met licht aangaat.
De haarzakjes die effectief behandeld zijn kunnen nooit meer een haartje produceren.
U mag uitgaan van 80%  haarreductie. 100% glad worden is niet realistisch. Helaas zijn er onder onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten).

Het betekent wel dat u jarenlang verlost kunt blijven van ongewenst lichaamshaar. Het kan gebeuren dat er wat beharing terugkeert, maar nooit meer van dezelfde dichtheid. In dat geval heeft u een enkel onderhoudsbeurtje nodig.

Definitief ontharen met ELOS is echt veilig. Het beschadigt de huid niet. ELOS komt tot op maximaal 4,5 mm diepte in de huid. Alleen als daar ook een haarworteltje zit wordt er warmte opgewekt. Dus de warmte gaat nooit dieper dan het haartje en het haarzakje. Het licht wordt alleen maar opgenomen door haarpigmenten. Naar andere weefsels vindt er geen geleiding plaats.

Minstens 4 à 6 weken voor de behandeling niet epileren of harsen, want ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe zijn de haartjes nodig. Tijdens de behandeling ook niet meer epileren of harsen. Scheren mag wel. Op de dag van de behandeling of een dag voor de behandeling dient u het te behandelen gebied te scheren. U doet dit bij voorkeur met een wegwerp scheermesje.

 

“Hormonale schommelingen kunnen de haargroei veranderen en verstoren. Begin daarom niet met ELOS ontharen als je hormoonpreparaten neemt (bijvoorbeeld cortisonen) of zwanger bent.”

Vragen over ELOS ontharen

Hoe werkt de Elos ontharen ?

ELOS staat voor Elektrisch Optische Synergie. Het werkt met zowel hoogfrequente stroom als licht die elkaar synergetisch versterken. Bij dit proces wordt het licht omgezet in warmte om op die manier het haarzakje te vernietigen en het haar definitief te verwijderen. Dit noemt men ook photothermolyse (photo betekent licht, thermo betekent warmte, en lyse staat voor de vernietiging van het haarzakje). Met slechts één enkele lichtflits kunnen gemakkelijk honderden haren worden behandeld.

Wat is het grote voordeel van de Elos ontharen?

Het grote voordeel van de ELOS-techniek in vergelijking met IPL is dat het uitzonderlijk veilig is voor de huid, omdat bij deze combinatietechniek veel minder licht nodig is om het haarzakje te vernietigen.
Wanneer word er gekozen voor Elektrisch ontharen i.p.v. Elos? Bij dikke witte haren of bij gebruik van medicijnen die de huid gevoeliger maken voor zonlicht. En als iemand doet zonnebaden ( buiten of zonnebank )

Waarom is Elos ontharen veilig?

Door de selectieve werking worden alleen de haarfollikel en de haarschacht behandeld en niet het omliggende weefsel. Het gekoelde handstuk zorgt voor comfort tijdens de behandeling. Het is daarom minder belastend voor de huid en de kans op blaren of verbrandingen is bijna tot nul gereduceerd. Op dit moment is het de meest veilige techniek.

 

 

Hoe verloopt de behandeling?

Voor de Elos behandeling wordt een geleidende gel op de huid aangebracht. Ik plaatst vervolgens de prisma van het handstuk op de huid en behandel puls voor puls het gehele doelgebied. Gezicht, onderbenen, bovenbenen of oksels.

Een behandelpuls duurt slechts een fractie van een seconde. Per puls worden honderden haarfollikels tegelijk uitgeschakeld. Een behandeling duurt niet lang en ook grote oppervlakten zijn snel te behandelen.

Hoe voelt de behandeling?

De flitsen voelen aan als tikjes op de huid en duren slechts een fractie van een seconde. De gel die vooraf op het te behandelen huid wordt aangebracht voelt héél koud.

 

Hoe lang duurt de behandeling?

In het gezicht 10 minuten. De onderbenen ongeveer een half uur. Oksels 10 minuten.

Voor welk huidtype/haarkleur is de Elos ontharing geschikt?

ELOS staat voor Elektrisch Optische Synergie. Het werkt met zowel hoogfrequente stroom als licht die elkaar synergetisch versterken. Bij dit proces wordt het licht omgezet in warmte om op die manier het haarzakje te vernietigen en het haar definitief te verwijderen. Juist vanwege deze combinatietechniek is definitief ontharen geschikt voor alle huidtypen. Elos is een behandeltechniek die ook geschikt is voor donkere huidtypen. Dit is mogelijk omdat bij Elos ontharen gebruik gemaakt wordt van twee energievormen; een bi-polaire hoogfrequente stroom (RF energie) in combinatie met IPL.
Door het geringe gebruik van lichtenergie is de Elos methode zeer geschikt voor donkere huidtypen.

Waarom is de Elos ontharing minder pijnlijk?

De Elos ( IPL+RF ) behandeling heeft geen negatieve bijwerkingen. Mits de regels omtrent bescherming van de huid tegen UV-straling (zon) in acht wordt genomen. En de behandeling wordt uitgesteld bij gebruik van medicijnen die de huid licht-gevoelig maken zoals sommige soorten anti-biotica. De Bipololaire Hoog Frequente energie schiet in een fractie van een seconde eerst om het haarzakje heen waardoor het haarzakje is voorverwarmd en het licht van de IPL effectiever veiliger en aangenamere manier het haarzakje kan uitschakelen.
Het grote voordeel van de ELOS-techniek in vergelijking met IPL is dat het uitzonderlijk veilig is voor de huid, omdat bij deze combinatietechniek veel minder licht nodig is om het haarzakje te vernietigen.

Op welke plekken kan ik behandeld worden met Elos ontharen bij Miranda?

Het gezicht zoals bovenlip, kin, bakkebaarden, wangen, kaken, onder de kaken, hals, lichaam, oksels, benen en de nek (haargrens).

Wat moet ik doen vóór de behandeling?

Minstens 4 à 6 weken voor de behandeling niet epileren of harsen, want ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe zijn de haartjes nodig. Tijdens de behandeling ook niet meer epileren of harsen. Scheren mag wel. Op de dag van de behandeling of een dag voor de behandeling dient u het te behandelen gebied te scheren. U doet dit bij voorkeur met een wegwerp scheermesje.

Wat mag ik niet voor de behandeling?

Minstens 4 à 6 weken voor de behandeling niet epileren of harsen, want ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe zijn de haartjes nodig. Tijdens de behandeling ook niet meer epileren of harsen. Scheren mag wel. Op de dag van de behandeling of een dag voor de behandeling dient u het te behandelen gebied te scheren. U doet dit bij voorkeur met een wegwerp scheermesje. Hormonale schommelingen kunnen de haargroei veranderen en verstoren. Begin daarom niet met ELOS als je hormoonpreparaten neemt (bijvoorbeeld cortisonen) of zwanger bent.

Vermijd lichtgevoelige medicatie zoals Roaccutane, Johanneskruid, sommige essentiële oliën, etc.

Het is noodzakelijk 4 tot 6 weken voor de behandeling en tijdens de kuur niet te zonnen en/of zonnebanken. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor hoger dan SPF 30.

Om te voorkomen dat uw huid heel veel pigment gaat aan maken (hyperpigmentatie), is het raadzaam een maand te wachten met zonnen of zonnebanken. Bedek daarom in de zomer of op wintersport de huid met kleding, of gebruik een beschermingsfactor hoger dan SPF 30 (sunblock) als blootstelling aan UV-licht van de behandelde plekken niet te vermijden is.
Voorts is het verstandig om gedurende twee weken voor tot een week na de behandeling geen gebruik te maken van zelf-bruiners omdat hier een stof inzit die een reactie met licht aangaat.

Waarom mag ik niet zonnebaden vóór ( en na ) de behandeling?

De energie van de sterke lichtbundel wordt opgenomen door het pigment van de haarbulbus Met andere woorden; zodra het licht pigment heeft gevonden wordt het omgezet in warmte. Dus als dit pigment al meteen bovenop de huid wordt “gevonden”, zou de huid kunnen verbranden omdat dit laagje huid heel erg dun is. De dieper gelegen huidlaag, daar waar het haarworteltje zit, kan deze warmte gemakkelijk aan. Uiteraard ben ik kundig genoeg om de instellingen van de Elos aan te passen. Maar het is beter als ik kan uitgaan van uw natuurlijke huidskleur. Ook kan op die manier niet het verkregen pigment ( door zon of zonnebank ) beschadigen waardoor er pigmentvlekken kunnen ontstaan..Ook kunnen er pigmentvlekken onstaan als u vlak na de behandeling gaat zonnebaden. Doordat de haarworteltjes beschadigen, wat de bedoeling is uiteraard…schieten de pigmentkorrels even van hun plek. Net als bij een verwonde huid. De pigmentkorrels zitten dus niet meer mooi verspreid maar bij elkaar geklusterd. Dus ook dan kunnen er pigmentvlekken ontstaan. De pigment korrels zijn binnen een paar dagen na de behandeling weer mooi verdeeld. Maar als het goed is staat de volgende behandeling alweer gepland dus…smeren blijven.

Waarom mag ik geen zelfbruiner gebruiken vóór de behandeling?

Het is verstandig om gedurende twee weken voor tot een week na de behandeling geen gebruik te maken van zelf-bruiners omdat hier een stof inzit die een reactie met licht aangaat.

Hoeveel haarvermindering kan ik uiteindelijk verwachten?

De haarzakjes die effectief behandeld zijn kunnen nooit meer een haartje produceren.
U mag uitgaan van 80%  haarreductie. 100% glad worden is niet realistisch. Helaas zijn er onder onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten).

Het betekent wel dat u jarenlang verlost kunt blijven van ongewenst lichaamshaar. Het kan gebeuren dat er wat beharing terugkeert, maar nooit meer van dezelfde dichtheid. In dat geval heeft u een enkel onderhoudsbeurtje nodig.

Hoe weet ik of de Elos ontharing bij mij werkt?

Het effect ziet u na ongeveer 2 à 4 weken, dan begint een deel van de behandelde haren los te laten en ontstaan er onbehaarde plekken. U ziet dan wat kale plekken. U weet dan dat de kuur bij u aanslaat en het zeker zin heeft om door te gaan.

Als er na je eerste ELOS behandelingen nog haren terugkomen, denk dan niet dat de methode niet heeft gewerkt. Als de haren zijn uitgevallen, betekent dit dat ze definitief werden verwijderd en dat het haarzakje werd vernietigd. De nieuwe haren die je ziet groeien, komen van andere haarzakjes. Maak je niet ongerust. Een mens heeft slechts een beperkt aantal haarzakjes, dus na enkele behandelingen, ben je echt wel definitief van je ongewenste haargroei af. Laat een periode van minimum 3 weken tussen twee behandelingen door zodat het haar de tijd heeft om beginnen terug te groeien.

Met gebruik van welke medicijnen mag ik geen Elos ontharing behandeling ondergaan?

Het gebruik van bepaalde medicijnen die de huid lichtgevoelig maken zijn o.a.;

 • Ontstekingsremmers
 • Prednison
 • Anti- biotica
 • Johanneskruid
 • Hormoon preparaten zoals cortisonen.

Wanneer mag ik géén Elos behandeling ondergaan?

 • Zwangerschap
 • Pacemaker of inwendig defibrillator
 • Gordelroos (blaasjes, jeuk en zenuwpijn)
 • Verse littekens van operaties (na 2 maanden kan het wel)
 • Gebruik van bepaalde medicijnen die lichtgevoelig zijn
 • Ontstekingsremmers (remmen cellen die nodig zijn on de huid te normaliseren (bijvoorbeeld Prednison)
 • Metalen in of net onder de huid waar we behandelen
 • Pinnen of schroeven in gewrichten en botten
 • Piercings (zullen er even uit moeten)
 • Implantaten in de onderkaken als we de kin moeten behandelen
 • Tatoeages (Kans op verbranden v.d. huid en verbleken van de tattoo
 • Epilepsie
 • Onwel zijn, acute infecties of koorts
 • Actieve koortslip infectie (3 weken erna)
 • Overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kanker
 • Recentelijk zonnebaden

In bovenstaande situaties behandel ik u niet met flitsen, maar neem contact op voor andere behandelingen om uw probleem te verhelpen.

 

Wanneer zijn er gemiddeld meer behandelingen nodig?

De Elos behandeling kan worden uitgevoerd op vrijwel elk deel van het lichaam en gezicht. In de regel zijn bij een lichte haarkleur of een donkere huidkleur meer behandelingen nodig.

Zijn er nabehandelingen nodig? Komen er haren terug?

De haarzakjes die effectief behandeld zijn kunnen nooit meer een haartje produceren.
U mag uitgaan van 80% haarreductie. 100% glad worden is niet realistisch. Helaas zijn er onder onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten).
Het betekent wel dat u jarenlang verlost kunt blijven van ongewenst lichaamshaar. Het kan gebeuren dat er wat beharing terugkeert, maar nooit meer van dezelfde dichtheid. In dat geval heeft u een enkel onderhoudsbeurtje nodig.

Is Elos geschikt voor donkere huidtypen?

Elos is een behandeltechniek die geschikt is voor donkere huidtypen. Dit is mogelijk omdat bij Elos ontharen gebruik gemaakt wordt van twee energievormen; een bi-polaire hoogfrequente stroom (RF energie) in combinatie met IPL.

Door het geringe gebruik van lichtenergie is de Elos methode zeer geschikt voor donkere huidtypen.

Is er verschil in de behandeltijd bij donkere huidskleur?

De Elos behandeling kan worden uitgevoerd op vrijwel elk deel van het lichaam en gezicht. In de regel zijn bij een lichte haarkleur of een donkere huidkleur meer behandelingen nodig.