+31 6 26 87 72 26 salon@by-miranda.nl

Definitief elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is de meest bekende en meest gebruikte methode voor definitief ontharen.

Bij elektrisch ontharen wordt met een heel dun naaldje naast of achter de haar gegleden. De richting van de naald is parallel in de haarrichting zoals deze in de follikel gaat. Het inbrengen van de naald is dus volkomen pijnloos. Er wordt een elektrisch stroompje afgegeven welke zorgt dat het haarzakje verwijderd wordt.

Een andere benaming voor elektrisch ontharen is elektrisch epileren.
Met elektrische ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrische epilatie: diathermie en de blendmethode. De specialisten van Salons de Bock by Miranda kunnen bepalen welke methode voor jouw type overbeharing het meest geschikt is.

Drie manieren van Elektrisch ontharen

Elektrolyse
Thermolyse
Blend techniek

Elektrische ontharen is vrijwel pijnloos. De stroomsterkte kan worden aangepast, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert per persoon van enkele maanden tot soms enkele jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de grootte van het te behandelen gebied en de oorzaak van de haargroei.

Resultaat van elektrisch ontharen

Haarzakjes die tijdens de behandeling met elektrisch ontharen vernietigd zijn zullen nooit meer terugkomen. Dit komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is.
Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Slapende haarfollikels kunnen in een later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering of bepaald medicijngebruik. Deze slapende haarfollikels zullen dan nieuwe haren vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing teniet doen.

Advies over elektrisch ontharen

Gedurende de behandelperiode zult u met een aantal zaken rekening moeten houden. Het scheren, harsen of epileren van beharing op het behandelde gebied wordt bijvoorbeeld afgeraden. Dit geldt ook voor het gebruik van ontharingscrème. Wenst u meer informatie of advies neem dan contact met ons op.

Elektrisch Ontharen

Voordelen van elektrisch ontharen

Deze methode is zeer geschikt voor nauwkeurige ontharing van kleinere gebieden van de huid. Elektrisch ontharen is misschien wel de meest beproefde methode van definitief ontharen. Daarom wordt deze methode vaak gebruikt als nabehandeling bij andere methodes, wanneer daar het resultaat nog niet helemaal optimaal is. Een groot voordeel van elektrisch ontharen is dat deze methode wel geschikt is voor het definitief verwijderen van licht getinte beharing. Andere methodes hebben vaak meer moeite met het definitief ontharen van licht getinte beharing.

Nadelen van elektrisch ontharen

Bij elektrisch ontharen worden de haren één voor één behandeld. Daarom is elektrisch ontharen een tijdrovende bezigheid. Elektrisch ontharen is dan ook niet ideaal voor grotere oppervlakken.
Voor mensen die extra gevoelig zijn, kan gebruik worden gemaakt van Emla-crème. Bovendien kan de omringende huid na de behandeling geïrriteerd zijn. Daarom wordt er aangeraden om na de behandeling je huid niet bloot te stellen aan zonlicht.


Voordelen


.
  • Meest effectief bij lichte haren
  • Geschikt voor kleine en nauwkeurige oppervlakte
  • Heest beproefde methode (ik heb hier 28 jaar dagelijkse ervaring mee)

Nadelen


.
  • Meest langdurige behandeling
  • Niet geschikt voor grote oppervlakte
  • Haartjes moeten een minimale lengte hebben om te kunnen behandelen